Nutritie en kwaliteit

Het beste voer voor jouw dier
Voer samenstellen is ons vak. Hierbij streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit. De fabriek van HAVENS is GMP+ en SecureFeed gecertificeerd. Dit zijn kwaliteitscertificaten; een soort kwaliteitsgarantie voor diervoeder.
Binnen dit strenge kwaliteitssysteem gelden allerlei regels, van de aankoop van granen en grondstoffen tot en met de productie en aflevering van de voeders. Uiteraard met als doel om uitsluitend veilige voeders te produceren die voldoen aan de allerhoogste eisen.

Know-How van Voer 
Ieder product uit ons assortiment - of het nu een brok, muesli of mix betreft - heeft zijn eigen specifieke voedingseisen wat betreft zetmeel, vezels, koolhydraten en suiker, essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen, mineralensporenelementen en andere nutriënten.
Dit is o.a. afhankelijk van gebruiksdoel en levensfase. Aan de hand van deze voedingseisen maken wij voor ieder product vervolgens een samenstelling.
De belangrijkste grondstoffen zijn o.a. luzerne, zonnebloempitten, gerst, maïs, tarwe, sojabonen, lignocellulose, johannesbrood, boekweit en natuurlijk vitamines en mineralen. 

De hoge kwaliteit van de grondstoffen, de zeer grote diversiteit aan ingrediënten, de innovatieve productiefaciliteiten en consistente recepturen maken een zak HAVENS konijnenvoer écht anders dan voer van andere merken.