Showvoorbereiding

Hier vindt u enkele voedingstips van het HAVENS-Team die in samenwerking met verschillende professionele fokkers en konijnenhouders zijn samengesteld:
 
Tentoonstellingstress van het konijn:
Wist u dat regelmatige inname van magnesium, in combinatie met vitamine E, het zenuwstelsel positief beïnvloed wordt en de stress van het dier (vooral tijdens de shows) kan worden verminderd.

De wam bij een konijn:
Een konijn is te dik als de ribben niet meer te voelen zijn. Vaak heeft zich bij te dikke konijnen ook een zogenaamde wam gevormd. Een wam is een vetplooi die zich tussen de kin en de borstingang bevindt. Dit is niet wenselijk, zeker niet bij konijnen die naar een tentoonstelling gaan.
Om dit te voorkomen, adviseren wij de Premium Fiber Mix te voeren. De kenmerken van deze muesli zijn:

- Een verlaagde eiwitgehalte
- Een verhoogd vezelgehalte
- Een zeer hoog gehalte aan vitaminen en mineralisatie


De tanden van het konijn:
De tanden en kiezen van een konijn groeien continue door. Om te voorkomen dat konijnen last krijgt van verkeerde afslijting van de tanden of een foutieve tandstand, is het belangrijk om het dier van een rantsoen te voorzien met hoog vezelgehalte.
Daarom adviseren wij om regelmatig onze structuur- en vezelrijke muesli Premium Fiber mix te geven.
Maar let op!
Met voeren van een muesli mag pas begonnen worden nadat het konijn zijn melktanden gewisseld heeft (dus pas na een leeftijd van ca. 18-30 dagen, afhankelijk van type en ras, kun je beginnen met het voeren van een muesli.


De nagels van het konijn:
Door de snelle groei van de nagels bij konijnen, is het zeer belangrijk dat vanaf het voerrantsoen in elke levenfase voldoende biotine bevat.

HAVENS konijnenvoeders bevatten een ruim gehalte aan biotine:
  • Kuni Hobby-Pro: 200 mcg / kg
  • Kuni Excellent M5: 100 mcg / kg
  • Premium Fiber Mix: 125 mcg / kg

Bottenstelsel van het konijn:
De mineralen calcium, fosfor en magnesium zijn zeer belangrijk voor de proportionele en homogene ontwikkeling van het skelet van een konijn. Daarom zijn deze mineralen in voldoende hoeveelheden in alle HAVENS konijnenvoeders aanwezig.